Per la Vall de Can Masdeu al Forat del Vent. Tram nord de la Carretera de les Aigues.

Aquesta és una caminada per una part de la Carretera de les Aigües que encara no està unida a la zona més coneguda de sota el Tibidabo, i que ofereix bones vistes de Barcelona i del Vallès, amb un desnivell d’uns 315 metres fets tots a l’inici en sentit ascendent i al final en sentit descendent. És un itinerari circular que es pot fer a qualsevol època de l’any.

Aparquem el cotxe pels voltants del camp de futbol de Canyelles i l’institut Oriol Martorell. Al carrer Carretera Alta de les Roquetes comença una pista forestal tancada al trànsit per una cadena on hi trobem l’indicador de la Vall de Can Masdeu.

La pista, que segueix el GR-173.3, s’inicia amb una imperceptible pujada que aviat es converteix en suau però constant ascens. És una pista ample i ben cuidada que seguirem fins arribar al Coll de la Ventosa, on gaudirem de bones vistes sobre el Vallès distingint perfectament, si el dia és clar, La Mola i el Montseny.

Passem pel pont que creua la carretera del Cementiri de Collserola i que forma part d’aquest tram nord de la Carretera de les Aigües. Seguim els indicadors del PRC-171 direcció al Tibidabo i, des d’aquest moment només tindrem vistes sobre Barcelona.

Vistes de Barcelona des de Collserola. A primer terme el Velòdrom d'Horta.

Vistes de Barcelona des de Collserola. A primer terme el Velòdrom d’Horta.

Quan portem uns 2’4 quilòmetres arribem al Forat del Vent, on s’uneix el PRC-35 que ve del Vallès. Aquí tornem a tenir vistes sobre el Vallès a una banda i sobre Barcelona a l’altre.

Nosaltres seguim pel PRC-171 i més endavant trobem indicadors dels PRC-35 i GR-92. Passarem per sota del Turó d’en Fotja i, quan som al Portell de Valldaura, deixarem el camí per visitar el Mirador del Vallès (senyalitzat) on podem intentar reconèixer muntanyes i pobles de la comarca si tenim un bon mapa de la zona.

Tornem al nostre camí per travessar la carretera de Cerdanyola per un pont, on deixem el GR-92 i seguim els indicadors del PRC-171 per una pista que ens porta al Turó del Trac, lloc on trobarem l’indicador del GR-6. Seguim uns pocs metres aquest camí fins trobar un trencall a l’esquerra direcció a les Llars Mundet. El camí es fa ample i de forta pendent, fent amples ziga-zagues al seu tram final.

Arribem a la part superior del recinte de les Llars Mundet, les voregem seguint el camí i baixem per un carrer lateral fins el Velòdrom d’Horta.

Un cop arribem a la Ronda de Dalt anem direcció a la Plaça Karl Marx fins al lloc on hem deixat el cotxe.

En total hem fet uns 9’5 quilòmetres (9’16 segons el track pujat a Wikiloc) en dues hores i mitja.

Aquesta ruta la vaig fer en solitari el 26 de juny del 2016 i vaig estar 1 hora i 57 minuts caminant i 35 minuts aturat gaudint de les vistes, fent fotos i prenent notes.

Es poden fer moltes variants per la gran quantitat de camins senyalitzats que cobreixen aquesta zona.

Podeu baixar-vos el track del Wikiloc des d’aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Baixa Muntanya, Barcelonès, Caminades, Circular i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.