El Salto, la cascada que dona nom a Sallent de Gállego (Pirineu Aragonès).

El Salto

Tornant de Cantàbria passem uns dies al Pirineu aragonès fent parada a Sallent de Gállego, una bonica població de la Vall del Tena on es troben els rius Gállego i Aguas Limpias. Seguint aquest darrer riu farem la excursió d’avui, a estones per zones boscoses i a estones per zones de prats, per portar-nos a la cascada anomenada El Salto. Expliquen que, abans de construir-se l’embassament de La Sarra, el riu tenia tant cabal en algunes èpoques de l’any que el soroll de l’aigua en caure per la cascada es sentia des del poble, i que per això porta el nom de Sallent, que en català significa “salt d’aigua”.

Per fer aquesta agradable caminada sortim de l’aparcament que hi ha aprop de la piscina municipal, agafarem el camí que passa per l’esquerra de les pistes de tennis seguint la riba del riu Aguas Limpias.

El camí es converteix en pista i es va apartant del riu a mida que avancem. Al cap de 500 metres travessem el barranco de Pondiellos i seguim per una zona de prats fins que 400 metres més ellà ens endinsem en una zona boscosa que ja no deixarem fins arribar a la cascada.

Indicadors del camí.

El camí va guanyant alçada mentre cada vegada el soroll de l’aigua és més fort i proper.

Finalment arribem a un mirador des d’on s’observa el salt i,si no hi ha gaire gent pels voltants, s’hi pot estar una bona estona gaudint del paisatge. Un sender ens porta a la seva base.

El camí està molt ben indicat i és fàcil de fer en totes les èpoques de l’any encara que degut a l’altura on ens trobem (pels voltants dels 1.300 m.) podem trobar neu a l’hivern.

La tornada la farem pel mateix camí.

En total hem fet una caminada de poc més de 2,6 kilòmetres amb un desnivell de 123 metres.

Aquesta ruta la vam fer la Montserrat i jo el 3 d’agost de 2016 i podeu trobar el track del meu compte de Wiquiloc aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Alta Muntanya, Caminades, Cascada, Circular, Pirineu aragonès i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.