El Bosc Encantat de Gurb, un espai de tranquil·litat.

Situació de Sant Andreu de Gurb i el Bosc encantat.

Situació de Sant Andreu de Gurb i el Bosc encantat.

Tal com deiem al escrit anterior, avui hem visitat dos llocs d’Osona. El primer ja està descrit, ara anem pel segon, el Bosc Encantat, al costat de l’església parroquial de Sant Andreu de Gurb. Un lloc de fàcil accés i on es pot passejar tot gaudint de l’espai ombrívol.

Hem de deixar la C-17 per la sortida de Gurb i agafar la carretera BV-4601 direcció Sant Bartomeu del Grau. Més o menys al punt quilomètric 3’5 trobarem un trencall a l’esquerra que ens porta a Sant Andreu de Gurb. Quan ja veiem l’església, pocs metres abans d’arribar-hi ens trobem un petit aparcament amb un senyal de fusta que ens indica la direcció del Bosc Encantat. Deixem el cotxe i agafem el caminet que baixa a la llera del Rec del Puig, on comença aquest espai.

El Bosc Encantat és una petita vall que segueix el curs d’aquest rec, entrem gairebé pel mig i seguim els caminets que hi ha degudament senyalitzats, si anem en direcció contrària al curs de l’aigua arribarem a una zona de pícnic, a partir d’allí surt el camí que porta al Turó de la Creu de Gurb, que podem veure des, don hem deixat el cotxe, i per un altre camí s’arriba a la ermita de Sant Roc.

Tot l’espai és molt planer i molt ben conservat, amb figures de fusta que representen diversos animals, i cartells amb els noms dels diferents arbres que ens anem trobant. És un espai per aprendre i, alhora, gaudir de la tranquil·litat. Nosaltres no hi vam trobar gairebé a ningú i vam tenir la sort de poder escoltar els cants dels diferents ocells que habiten la zona, un luxe que no trobem a tot arreu i que en aquestes ocasions aprofitem per gaudir-ne tot caminant en silenci i escoltant.

Una petita caminada que ens reporta tranquil·litat i relaxació.

Quan agafem el cotxe ens mirem el turó de la Creu de Gurb amb la idea de pujar-hi la propera vegada. Hi ha d’haver bones vistes des de dalt.

Aquesta sortida la vam fer la Montserrat i jo el 12 de març de 2026.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de amb cotxe, Baixa Muntanya, Osona i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.