El Bosc Encantat de Gurb, des del poliesportiu.

Font del Puig

La ruta proposada és una curta passejada entre camps i granges per arribar a l’església de Sant Andreu de Gurb i acabar al Bosc Encantat, una sona d’esbarjo pensada per a infants al llarg del Torrent del Puig.

Sortirem de l’aparcament del poliesportiu de Gurb, al nord-oest de la població osonenca.

A la dreta de les instal·lacions esportives surt una pista ample que ens portarà directament fins l’església de Sant Andreu.

Només deixar enrere el poliesportiu passarem a la dreta d’una granja de vaques.

Passada aquesta granja la pista enfila cap a Can Torrentó, una casa que queda a la dreta del camí a 400 metres de la sortida. Aquí el camí va a l’esquerra d’una filera d’arbres d’uns 100 metres de llargada que ens farà ombra si el dia és calorós.

Turó de la Creu de Gurb.

Al fons l’ermita de Sant Roc.

Passat aquest tram el camí va entre sembrats, fins arribar a Can Jupeta i després a Cal Doctor, on girarem a l’esquerra per pujar fins l’església. Al llarg d’aquest tram del camí si mirem a la dreta, més enllà dels sembrats, veurem l’ermita de Sant Roc, i al front el turó de la Creu de Gurb o del Castell.

Sant Andreu de Gurb

Des de l’església baixarem per la carretera per arribar, en uns 200 metres a l’entrada del Bosc Encantat. Allà farem el recorregut, d’uns 300 metres per la dreta del Torrent del Puig, fins arribar a la Font del Puig.

Al llarg d’aquest recorregut pel bosc podrem conèixer el nom dels diferents arbres que formen el bosc. Com sempre, si tenim sort i no hi ha gaire gent podrem escoltar els cants dels ocells i la remor de l’aigua.

La tornada la farem pel mateix camí fins sortir del Bosc. Un cop a la carretera la seguirem per l’esquerra per arribar a Cal Doctor i agafar el camí per on hem vingut, estalviant-nos la pujada a l’església.

Arribarem al poliesportiu després d’un recorregut d’uns 3,25 quilòmetres amb un petit desnivell que no arriba als 60 metres, en poc més d’una hora.

Informació sobre Sant Andreu de Gurb a la Viquipèdia.

Podeu trobar el recorregut d’aquesta ruta al meu compte del wikiloc

Aquesta ruta la vam fer la Montserrat i jo el 7 de març de 2022.

Albert Castany

Tiana, 17s d’abril de 2022

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Baixa Muntanya, D'anar i tornar, Osona i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.