Grupusculs reaccionaris que es fan sentir.

En el 30è aniversari de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor, s’ha fer un acte de record on el president Puigdemont ha estat escridassat per mitja dotzena de personatjes del radicalisme unionista.

Aquests personatges portaven símbols legionaris (segons el periodista de TV3 que ha cobert l’acte), i els crits eren en favor de la unitat espanyola.

A la tertúlia que s’estava fent al programa “Divendres” de TV3, Marina Llansana ha fet un comentari que m’ha fet pensar i crec que té tota la raó: han dit tantes vegades que a Catalunya hi ha un clima de trencament i d’enfrontament social que, com no és real, l’han de fer creible com sigui, encara que siguin quatre gats en un acte públic, i ara això serà constant.

Hem d’estar preparats pels actes d’aquesta mena de salvadors de “la unidad de la patria” perque això serà així. Intents de boicioejar actes, provocacions, declaracions incendiàries de líders més o menys mediàtics…

La mentida, quan més es repeteix, crea acció i reacció, declaracions i contradeclaracions. I el clima s’enrareix, els ànims s’escalfen, el teòric debat esdevé enfrontament, és aleshores quan la mentida triomfa i la fractura social està a punt de caramel.

Ja fa molt temps que la mentida es diu i es repeteix aprofitant la més mínima oportunitat. Tant se’ls en fot si és en mig d’un acte en memòria d’unes víctimes innocents d’un acte terrorista, ocurregut en circunstàncies i temps que no tenen res a veure amb l’actualitat.

D’uns personatges que no son capaços de respectar un acte com el d’avui, que està per sobre d’idearis polítics, ens ho podem esperar tot. I quan dic tot vull dir que m’imagino qualsevol cosa imaginable.

Omplenem les piles de la paciència i no perdem els nervis, que seria la única manera de fer-los el joc a aquesta gentussa. Quan més ens acostem a l’1 d’octubre, més frequents seran els seus actes, i més haurem d’estar alerta i preparats per no caure en la seva provocació.

Recordem que la nostra força és el discurs pacífic i raonat, basat en greuges demostrats i anhels de futur de millor convivència i progrés de tota la nostra societat. És això el que ens ha de fer forts.

Albert Castany

Montgat, 19 de juny de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *