Barcelona, seu de l’Agència Europea del Medicament?

supositoriLa Torre Agbar seria la possible seu de l’AEM en el cas que la UE decideixi escollir la Ciutat Comtal. Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Gobierno de España donen suport a la candidatura catalana. Però, i si Catalunya esdevé independent?

Actualment aquesta agència europea, que te la seva seu a Londres des de la seva creació al 1995, és motiu de disputa per gairebé tots els països de la UE, de fet Amsterdam i Lilla ja han presentat candidatura i Milà ho farà segurament aviat. És una de les conseqüències del Brexit, ja que qualsevol seu d’una agència europea ha d’estar en territori de la UE.

Escollir l’edifici Agbar em sembla molt encertat, no només perquè així se li donarà un us a aquest edifici emblemàtic de la capital catalana, sinó per la forma de la seva estructura. De fet, si escrius «supositori» al Google i mires les imatges et surt aquest edifici entre d’altres imatges.

El meu dubte, en aquests moments del «procés», és què passaria si la UE opta per Barcelona i Catalunya vota en referèndum a favor de la independència. Perquè, si és veritat que Catalunya quedaria fora de la EU, la candidatura barcelonina no tendria cap possibilitat d’arribar a bon port.

Perquè es presenta doncs aquesta candidatura? Els qui li donen suport tenen segur que Catalunya no sortiria de la UE? Tenen molt clar que no hi haurà independència? És simplement una foto més?

Vull creure que el Govern de la Generalitat té clar que la Catalunya independent no quedarà fora de la UE. També tinc clar que el Gobierno de España no contempla una Catalunya independent, de la mateixa manera que crec que per a ells és una foto més. El que no tinc gens clar és què en pensen els de l’ajuntament del Cap i Casal.

 

Albert Castany.

Montgat, 21 d’abril de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *