6.630 milions en promeses a canvi d’ajut.

Don Mariano ja ha passat per Barcelona, ha promès l’or i el moro, ha demanat ajut i ha tornat tant cofoi a la «Villa y Corte» com si hagués fet el pas més important de la seva vida (política) per aturar el separatisme i la ruptura d’Espanya. El cas és saber si algú se l’ha cregut.

Tal com estava previst, avui Don Mariano ha fet una conferència (o ha explicat un conte, que ve a ser el mateix), davant d’un auditori de 500 empresaris i polítics. Imagino que la majoria eren empresaris i que els polítics devien ser quatre gats, perquè la conferència anava dirigida als empresaris.

Ha promès moltes coses, tot el que no han fet els seus dos governs i el que tampoc va fer en Zapatero. Ha promès tant que tot plegat puja 6.630 milions d’euros. Ja posats no ve d’aquí i ja que s’hi posen (a prometre) dons quant més millor.

No faré un detall de les inversions promeses perquè és molt llarg, podeu consultar el diari Ara el detall de les inversions promeses.

A part de prometre, ha reconegut dues coses, que no tot es podrà fer en la present legislatura (una «petita» part quedarà per la propera) i que s’han incomplert les promeses anteriors (totes). Ja seria un miracle que en només quatre anys es fes tot! I de passada, dons allò que va dir aquell: «lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir», que això sempre queda be i fa «campechano».

I a canvi? Perquè això no es fa de franc, no siguem babaus! Dons els ha demanat ajuda per guanyar la batalla a l’independentisme. I això com es fa? Que vol? Que amenacin amb despatxar a tot aquell que es declari independentista? Que ens amenacin en traslladar la seu fora de Catalunya? Com va amenaçar aquell que es dedica a publicar llibres. Que facin pedagogia entre els seus empleats amb vídeos a la intranet de la seva empresa? Com va fer un altre que fabrica pastilles.

Em sembla greu que vingui a prendre el pèl a la gent, siguin empresaris, treballadors o aturats, però em sembla molt greu (gravíssim) que demani als empresaris que l’ajudin a guanyar a l’independentisme, perquè això pot implicar jugar amb la por de la gent que depèn d’un sou per mantenir la família.

Don Mariano, tot això no serveix de res; perquè ni vostè té credibilitat ni nosaltres som babaus.

 

Albert Castany.

28 de març de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *