El rei també plora!

A través d’un twit d’en Carles Capdevila llegeixo l’article de l’ARA on es comenta que el rei, fent una visita a l’Índia a dit que la imatge que es té d’Espanya a l’estat fa plorar.

         

Doncs miri reiet de casa, si vostè que té un pacte fiscal de collons amb l’estat des de fa 35 anys el fa plorar la imatge del seu país, imagini’s a nosaltres que patim un espoli fiscal, també de collons i des de fa el mateix temps, el que sentim. Podríem omplir pantans amb les llàgrimes que ens fa vessar el seu estimat país, si no fos perquè preferim gastar-nos els diners comprant mocadors, que d’alguna manera serveix per donar beneficis a algunes empreses.

Nosaltres, majestat, no plorem perquè a vegades alguns súbdits seus es clavin punyalades a sí mateixos (s’ha d’estar sonat per fer-ho!), sinó perquè ens els claven a nosaltres cada dia. I si tenim la gosadia d’aixecar el dit ens el tallen.

I això que sortirem endavant “amb el ganivet a la boca” i amb “un somriure“, potser ho faran vostès i els seus, perquè nosaltres no portem cap ganivet, ni a la boca ni a la butxaca. A més que deu ser prou difícil somriure amb un estri que talla a la boca, però vostès, com no tenen res millor que fer ho deuen tenir ben practicat això.

Desenganyi’s majestat, a l’estranger ja els comencen a conèixer i la imatge que tenen no és millor que la que tenen vostès mateixos del seu país. Llegeixi diaris estrangers i s’adonarà que cada cop tenen més “mala premsa”, i mai millor dit.

Això de viatjar a l’altra part del món provoca cansament, i a aquestes edats… Descansi que per dir segons quines coses no cal moure’s de casa.

Pagar 9 milions a l’any a aquest personatge perquè vagi dient aquestes coses és per fer-s’ho mirar. Sort que aviat ens ho estalviarem!

 

Albert Castany.

Montgat, 27 d’octubre de 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *