Ara no ho volen?

El projecte d’Eurovegas semblava cobejat per catalans i madrilenys, almenys això dèien a Madrid. Però ara tot son veus en contra. Què ha passat?

És molt senzill, altra cop allò de “si los catalanes lo quieren, yo también”. Però ha passat el que havia de passar un dia o altre, que els catalans han tirat pel camí del mig i han anat per feina. I els madrilenys s’han trobat que ara els catalans no volen allò sinó que tenen lligat un altre negoci i Madrid no hi pot optar.

S’han quedat amb un pam de nassos, ras i curt!

Fins uns dies abans reien perquè tenien totes les possibilitats de ser els escollits i poder enfotre’s de nosaltres. Però ara són la única possibilitat que té Adelson i això no els agrada. No s’ho han guanyat, és que els catalans hi han renunciat perquè tenien una altra opció, vet aquí el que els ha fotut.

Eurovegas exigia modificar normatives municipals i comarcals, a més de lleis estatals i autonòmiques. Madrid, com sempre s’hi posava be. Qualsevol cosa per ser els escollits. Catalunya no cedia i això allunyava el projecte de casa nostra. Potser millor així.

Algú s’imagina que es facin excepcions a prohibicions com la de no poder fumar en llocs tancats o que els menors no puguin entrar als casinos?

La Generalitat va negocias en paral·lel un altre inversió i va donar termini a Adelson perquè es decidís. La oferta caducava el 31 d’agost. Els americans, que es creuen, perquè poden creure-s’ho, que son els amos del món, van dir que decidirien entrat setembre. Passada la data fixada, la Generalitat ha tancat l’acord amb uns altres. Adelson només té una possibilitat: Madrid. I cap allà anirà la inversió.

La presidenta, que reia insinuant dies abans que la cosa s’havia decidit per Madrid, no va fer la roda de premsa quan es va saber la notícia de la decisió, va sortir la vicepresidenta que ara deia que s’havia de veure com es concretava tot. El màxim dirigent dels socialistes madrilenys, que dies abans afirmava que Adelson s’havia decidit per Madrid, ara deia que volia saber quins pactes “secrets” hi havia per haver guanyat. I el d’IU es despenja dient que això serà una fàbrica de ludòpates.

En resum, que ara tots hi veuen inconvenients. Fins i tot Adelson diu que tot està lligat a quina sigui la evolució econòmica d’Europa, com si la crisi fos cosa de fa dos dies.

La jugada del nacionalisme espanyol era calculada: Catalunya opta al projecte i Madrid guanya, motius? El creixent independentisme i l’identitarisme fan que els inversors fugin de Catalunya. La jugada del nacionalisme català ha estat millor: les inversions venen malgrat l’independentisme.

I com la jugada del nacionalisme espanyol era aquesta, només volien Eurovegas per desacreditar el nacionalisme i l’independentisme, ara ja no els cal i ara tot son objeccions i no saben que fer-ne d’aquest projecte. Doncs que se’l confitin!!

 

Albert Castany Tresserras.

Montgat, 9 de setembre de 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *