Qui pagarà les destrosses de la plaça Catalunya?

Avui els darrers indignats han abandonat la plaça Catalunya. L’estat dels jardins és lamentable i s’hauran de replantar. Tot això té un cost econòmic que algú haurà d’assumir.

Monument a Macià ple de papers enganxats i pancartes.
Monument a Macià ple de papers enganxats i pancartes.

Van ocupar un espai públic, a molta gent li va semblar be, inclús els van portar diners i menjar. Van tenir la solidaritat de molts barcelonins de totes les edats. Jo no hi vaig estar d’acord en cap moment, sempre he cregut que en una democràcia hi ha molts canals per fer sentir la veu i reclamar allò que un creu que li pertoca. Ocupar un espai public no és, al meu entendre la millor manera. Durant un mes, una plaça cèntrica com la plaça Catalunya ha estat un espai exclusiu per un grup de gent que hi han plantat tendes de campanya, han construït plataformes a alguns arbres i han penjat o enganxat cartells i papers a les estàtues i monuments. A més, han convertit un jardí en un hort . Tot això tindrà un cost econòmic per tornar-ho al seu estat anterior. La factura ha estat calculada en 240000 euros. Qui ho pagarà? Evidentment ho pagarem entre tots.

Una part dels jardins on s'ha hagut de replantar la gespa i les plantes.
Una part dels jardins on s’ha hagut de replantar la gespa i les plantes.

Es lògic que així sigui? Jo crec que no. Penso que qui destrossa alguna cosa ha de ser el responsable d’assumir el cost de la reparació. No diuen els ocupants que els responsables de la crisi són els que han de pagar-la? Doncs que comencin donant exemple i que siguin ells qui, voluntàriament, paguin les destrosses. Ells i tots els qui els portaven menjar i diners. Si s’ho reparteixen entre tots, no serà un gran dispendi personal.

Ja sé que el que acabo d’escriure no és progressista, ni va amb la moda dels indignats, potser tampoc és políticament correcte, però és el que penso. Potser ara l’indignat seré jo, malgrat que no ocuparé cap espai public.

Albert Castany.

Montgat, 30 de juny de 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *