Amnèsia selectiva.

Hi ha persones, i partits, que pateixen una amnèsia selectiva molt particular. Aquesta varietat d’amnèsia consisteix en oblidar tot allò que, en un moment donat, et pot fer contradir.

No es nou, ja fa temps que alguns pateixen d’amnèsia selectiva. És un tipus d’amnèsia que es voluntària, és a dir, que qui la pateix pot decidir què oblida i que recorda.

Jo no és que tingui gaire memòria, però hi ha coses que es recorden fàcilment, en canvi hi ha gent que les oblida a conveniència.

Recordeu la imatge patètica de l’Hereu al final del debat dels candidats a l’alcaldia de Barcelona per la tele? Quan va treure una foto d’en Trias donant la ma a Aznar. Recordeu la seva cara d’innocent que no ha trencat mai cap plat?

La resta de la campanya electoral va ser més del mateix, el suport de CiU a Aznar per fer-lo president. És evident que qui no té discurs, o el té caducat, ha d’atacar al contrari de la manera més barroera possible.

És cert, CiU va votar la investidura d’Aznar l’any 1996. els mateixos que ens ho recorden obliden que CiU també va votar la investidura de Felipe González l’any 1993.

Els que s’atribueixen ara el desplegament dels Mossos d’Esquadra obliden que el PSOE mai va acceptar que la policia catalana substituís els cossos de seguretat de l’estat a Catalunya. També obliden que va ser arran dels pactes del Majèstic que es va aconseguir això donant suport a la investidura d’Aznar.

I la supressió del servei militar? El PSOE s’hi va oposar sempre, va ser també a canvi del suport de CiU a Aznar que es va aconseguir aquesta fita. Això també ho obliden.

Els que diuen que mai l’estat havia invertit tant a Catalunya, obliden que va ser el PSOE qui va escollir fer l’Ave cap el sud en lloc de fer-lo cap el nord. Ara, trenta anys després, aquests mateixos es posen la medalla de fer-lo arribar a la frontera d’aquí a no sé quant.

Recordem-ho tot, no només el que ens interessa. Aquesta amnèsia selectiva és manipulació pura. Però com sempre he dit, els partits fan allò que la gent els agrada, i diuen allò que la gent vol sentir.

Ara també li toca el torn al candidat de CiU a Badalona. Si deixa que el candidat del PP, que és la llista més votada, sigui l’alcalde, diran (i ja diuen) que CiU dona l’alcaldia al PP. Obliden que fa quatre anys CiU va arribar a un pacte de govern alb el PSC? A Badalona hi ha hagut un canvi de llista més votada: fa quatre anys va ser la del PSC i ara és la del PP. És el PSC qui ha perdut. També és culpa de CiU això?

Exemples coma quests se’n poden posar molts.

Siguem seriosos. Fem política, no manipulem. Després ens queixarem de “desafecció”.

Albert Castany.

Montgat, 29 de maig de 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *