Curiositats d’uns “Bons” molt bons.

Hi ha coses ben curioses al voltant d’els Bons que ha emès la Generalitat. Fixeu-vos-hi si no.

A la propaganda institucional, a tota pàgina dels diaris, se’ns vol tocar la fibra patriòtica i se’ns parla de seny, “allò tan nostre”, diuen. Tot això de les dèries identitàries, no era només patrimoni dels nacionalistes dolents? No era una crosta? Doncs ves per on, els d’esquerres no-nacionalistes i no-identitaris, apel·len al nostre sentiment català!

Se’ns demana que invertim en els Bons, però a la vegada es venen a tot l’estat espanyol. I, ves per on, allà on ens diuen dia sí i dia també, que som una colla de xoriços i que els robem els quartos, ens compren els Bons. I és que, com diuen ells referint-se a nosaltres, “la pela és la pela!”. I no m’estranya, nosaltres, que som tant garrepes, avars i jueus (quan es tracta de diners), ara som d’allò més generosos i donarem un, 4’75% a tothom que compri, sigui d’aquí o de més avall de Despeñaperros. Ens tractaran de generosos a partir d’ara? No siguis innocent, home!

I els bancs? Cobraran un 3% per dol·locar els Bons. Però són molt bona gent i han assegurat que no cobraran comissions als clients que en comprin! I si s’arruïnen, pobrets? També diuen que algunes entitats han trucat als seus clients per si volen comprar Bons. Però no han trucat a tots els clients, només a aquells que tenen “líquid” als comptes corrents “a la vista”, a aqueslls que disposen a dia d’avui d’alguna quantitat sense invertir. Als altres, als que ja ho tenen tot dipositat en altres comptes, encara que només els rendeixin un 1% no els han dit res. I és lògic. El compte a l’1% és un producte del banc, si el client ho treu per comprar Bons el banc perd el negoci propi. Ja la saben llarga, ja.

I passaran els dies, i segur que tindrem notícies de més curiositats, n’estic segur.

Albert Castany.

Montgat, 24 d’octubre de 2010.

.

Les opinions d’aquest bloc són exclusivament meves i no reflecteixen el pensament de cap partit, associació ni empresa.

.

2 Comments

  1. El meu comentari no va per aquí. No sé si es pot fer una emissió exclusiva per Catalunya, tampoc penso que hagi de ser així. El que dic és que a Catalunya s’utilitza el missatge per tocar la fibra patriòtica. Sabies que a la resta de l’estat la propaganda només parla de l’alta rendabilitat? No hauria estat millor fer a Catalunya la mateixa propaganda? I ara ens miraran amb bons ulls a la resta de l’estat per l’interés que cobraran? o ens seuiran dient garrepes?
    Només he dit això, res més.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *