Amb “R”, ¿de Rodalies?

Tot un detall, sí senyor. El conseller Nadal ha decidit posar un nou logotip als trens de Rodalies que són de la seva competència. Ara portaran una “R” en lloc d’aquella “C” mirant cap amunt.

Diuen que els símbols són importants i la imatge diu més que mil paraules. És per això que el conseller Nadal ha decidit canviar la imatge dels trens de Rodalies. Ara ja no són “Cercanias”, ara són “Rodalies”.

Una altra decisió d’aquelles que donen imatge però no canvien en res el fons, perquè el fons no es pot canviar per més que diguin que són competència de la Generalitat. La única competència que té el govern català és aquesta, la de canviar la imatge, el decorat, la façana. L’interior, però, segueix sent “Cercanias” mal que ens pesi i per més que ens ho vulguin fer creure.

No serveix de res posar una “R” immensa al morro dels trens si, quan el maquinista ha de dir alguna cosa als passatgers ho fa en castellà, com quan era “Cercanias”. No serveix de res rentar-li ca cara als trens quan a les estacions la major part dels treballadors es dirigeixen en castellà als usuaris. No serveix de res tot això quan veus que les coses no canvien en la seva essència.

Va dir que posaria el nas a tots els trens, ja ho ha fet? O només ho farà amb els que portin la “R”.

no ens enganyem, les “Rodalies” són com els pobles de les películes del Far-West, un carrer amb una filera de façanes a cada banda, darrera les façanes? Res! No serà que la “R” en lloc de ser de Rodalies és de “Res”?

Albert Castany

Montgat, 18 de febrer de 2010.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *