En Boadella m’ha convençut. La independència ens beneficia.

L’Onze de Setembre van fer per TV3 el documental “Catalunya-Espanya”, on diferents personalitats donaven la seva opinió sobre la relació entre Catalunya y Espanya i el futur d’aquesta relació.


Un d’aquests personatges és el senyor Albert Boadella. Fins ara m’havia semblat que aquest personatge no hi tocava, fins i tot havia arribat a penedir-me d’haver sortit al carrer durant la transició per demanar la seva llibertat amb la campanya “Llibertat d’expressió”, però al final sempre he pensat que aquella protesta va valdre la pena encara que es defensés en Boadella.

Aquesta ment privilegiada del nacionalisme espanyol va raonar el següent: “els espanyols som copropietaris del territori espanyol, per tant, si algú vol separar-ne un tros hauria de pagar a la resta d’espanyols pel territori que perden”. I acabava amb una afirmació contundent: “ja veuríem com així molts independentistes deixaven de demanar la independència”.

Al primer moment vaig dir-li a la meva dona: “aquest tio està sonat, ara resulta que haurem de pagar per comprar el que és nostre”. Però després vaig veure-ho clar: era una indirecta, el que pretenia en Boadella era donar-nos un altre motiu per voler la independència.

Us ho explico, ja veureu que fàcil.
1.-: tots els espanyols som copropietaris de tot el territori espanyol. És a dir que, si els 46.157.822 habitants de l’estat espanyol al 2008 són propietaris a parts iguals dels 506.109 Km quadrats del territori, això vol dir que a cada habitant li corresponen 0,0109628 Km quadrats (uns 10.953 metres quadrats per persona).
2.-: els catalans, com a espanyols (forçosos o no) ens correspon també aquesta superfície per habitant. És a dir que som copropietaris de 7.364.078 x 0,0109628 = 80.731 Km quadrats de territori.
3.-: als 7.364.078 catalans només ens tocaria (si ens independitzéssim) els 32.113 Km quadrats del territori de Catalunya.

En conseqüència: si els catalans ens independitzem perdem copropietat territorial, perdem territori. Per tant els espanyols guanyen superfície per habitant, ja que en un territori (sense Catalunya) de 473.906 Km quadrats hi viuran 37.793.744 habitants, és a dir, que els correspondran 0,012216 Km quadrats per habitant (uns 12.216 metres quadrats a cada un). La quantitat de superfície guanyada amb la independència de Catalunya seria per als espanyols de 0,012216 x 37.793.744 = 48.618 Km quadrats.

Una altra forma de fer els números: si els catalans som 7.364.078 habitants i representem el 15,95% de la població ens correspondria el mateix percentatge de territori, o sigui: 506.109 Km quadrats x 15,95% = 80.731 Km quadrats. Com Catalunya només té 32.113 Km quadrats això vol dir que hi ha 48.618 Km quadrats dels quals en som copropietaris i que està a la resta de l’estat.

Si amb la independència aquests 48.618 Km quadrats passaran a ser d’us exclusivament seu qui ens ha de pagar són ells. O no?

Per tant, ànims que això pinta be. Només hem de posar un preu raonable (no ens passem ara amb qui ha tingut la gentilesa de ser tant generós amb nosaltres) a aquesta superfície, i negociar com ho cobrem.

Sr. Boadella, moltes gràcies per tant genial idea. Un petonet amb molt de carinyo i, quan tingui una altra pensada com aquesta ja ho sap, que nosaltres li farem cas, no ho dubti.

Ara en serio. Sempre he dit que hi ha qui té el crani per protegir el cervell, i que hi ha qui té el cervell per omplir el forat del crani. Tant llest, tant imaginatiu, tant… i tant ridícul senyor Boadella!

Ja sé que tots aquests raonaments són perdre el temps, però ja podeu veure fins a quin punt arriba la mentalitat espanyola a l’hora de posar trabes a Catalunya. Jo, com a mínim m’ho he passat distret, ell en canvi es creu que ha descobert l’argument definitiu per evitar la nostra independència.

Albert Castany.
Montgat, 13 de setembre de 2010.

Per cer, les dades de població i superfície les he tret de la viquipedia espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *