Skip to content

Allargar la jubilació, afavorir l’atur de llarga durada

Ja fa un temps que es torna a parlar de les pensions i de la fallida del sistema actual. Dic que es torna a parlar perquè aquest és un tema recurrent en èpoques de crisi des de fa més de trenta anys.

Que el sistema actual de pensions arribaria a fer fallida era un fet evident des dels anys vuitanta del segle passat, no feia falta ser un expert ni un profeta per veure que, poc a poc, s’anava invertint la piràmide d’edat de la nostra societat.

    Continue reading ‘Allargar la jubilació, afavorir l’atur de llarga durada’ »

Quan pagàvem amb rals, mesuràvem a pams i pesàvem a unces. Els grans canvis (I)

La vida canvia, a vegades massa s, i les persones tarden el seu temps a assimilar les novetats, encara que formin part de la vida diària. A finals del segle XX i principis del XXI els canvis es succeeixen a un ritme diabòlic que no tothom té la capacitat d’assimilar abans que un altre canvi faci que l’anterior sigui història.

Continue reading ‘Quan pagàvem amb rals, mesuràvem a pams i pesàvem a unces. Els grans canvis (I)’ »

Impressions d’el debat (18/11/2012) a TV3.

Comentaré només de manera esquemàtica les impresions del primer bloc, el que feia referencia a les relacions Catalunya-Espanya, malgrat que els representants unionistes van fer tot el possible per evitar parlar-ne i tocar temes del segon bloc.

Continue reading ‘Impressions d’el debat (18/11/2012) a TV3.’ »

El rei també plora!

A través d’un twit d’en Carles Capdevila llegeixo l’article de l’ARA on es comenta que el rei, fent una visita a l’Índia a dit que la imatge que es té d’Espanya a l’estat fa plorar.

          Continue reading ‘El rei també plora!’ »

Escòcia i Catalunya: dues realitats i dos entorns per un mateix procés.

Ahir, al TN-Vespre, es va poder veure les dues realitats de dos processos que en el fons són iguals, però que es produeixen en dos entorns diferents.

Continue reading ‘Escòcia i Catalunya: dues realitats i dos entorns per un mateix procés.’ »